Bordtennis

IL Rindøls historie

I løpet av høsten 1976 og våren 1977 ble bodtennis for alvor introdusert i bygda. For rindalinger flest var dette et forholdsvis nytt og ukjent ballspill. Fra idrettslagets side ble dette spillet introdusert som et tilbud til alle, gamle som unge. Våren 1978 ble IL Rindøl tatt opp som medlem i Norges bordtennisforbund.

Utad har bordtennisgruppa deltatt i stevner innenfor Trøndelag krets. Fra sesongen 1980/81 har vi hatt lag med i 3. divisjon Sør-Trøndelag. Her møtte vi lag som Nidaros B, Trondheim B, Heimdal B, Levanger, Kula og Fillan. Våre resultater i dette selskapet var beskjedne, men individuelt har våre spillere til tider gjort det meget godt.

Det ble også i 1980 arrangert rindalsmesterskap. Det ble her konkurrert i tre klasser; Nybegynnere, jenter og aktive. Vinner av aktive ble Rindalsmester, og vinner i 1980 ble suverene Magne Bergslid. Året etter dalte interessen, og man mååte kutte ut treningene pga manglende oppmøte.

Men i 1982 økte aktiviteten kraftig med opp til 40 spillere samlet på treningene. Da var det så stor aktivitet at en måtte dele bygda i to, med treninger både på Skogsletta og på sentrum. Jarle Elshaug kom dette året på 3. plass i kretsens skolemesterskap dette året. En stor prestasjon i kretsens største turnering med over 900 deltakere. Fram til 1992 hadde Rindøl et godt tilbud innen bordtennis. Deretter lå aktiviteten brakk noen år, før det igjen ble noe aktivitet rundt ca 2007.

----------------------------------

Dette er et utdrag fra jubileumsheftet til IL Rindøl som kom ut i forbindelse med 100-årsjubileumet i 2006. For mer info om Rindøls historie anbefaler vi dette heftet.

Les mer om Rindøls mangfoldige historie i artiklene under: