Thomas Holm

Thomas Holm nr 2 på halvmaraton

Thomas løp halvmaraton på 1,13,43 i Canada.

Comox Valley Half Marathon, 21.095m, søndag 23.03.14, Comox, BC, Canada

Thomas Holm fikk ypperlige langløpsforhold da han prøvde seg på halvmaraton: Vindstille, 7-8 grader og overskyet. Løypa var litt spesiell: Ei fram og tilbake løype som gikk fra kysten og opp en dal. Ganske flatt fram til ca 7 km, da det gikk ganske mye oppover i ca 2 km til man nådde toppen og løp tilbake igjen. Med ca 90m høydeforskjell var det ingen spesiell lett løype. Profil her: http://www.mapmyrun.com/ca/gibsons-british-columbia/comox-valley-half-marathon-route-6359184

Thomas var klar over at det gikk litt oppover og løp med pulsklokke og safet litt første halvdel. Passerte 10k på 35.30 og halvveis på 37.30. På returen passerte han 20k på 1.10,00 og kom i mål på 1.13,43. Bortsett fra de to første kilometerne, var dette et sololøp fra Thomas sin side, han kom inn til 2. plass (1. plass i sin klasse), klart bak vinneren som løp på 1,11,59.

Etter at det gikk litt trått på 5km for 2 uker siden, hadde Thomas bedre følelse under dette løpet. Han har løpt bare en halvmaraton siden 2009, da han i 2012 løp på 1,11,50. Fortsatt formstigning, litt lettere løype og et større felt, er nok Thomas ganske snart på dette nivå.

I alt deltok 479 løpere i dette halvmaratonløpet.