NM-terrengløp: Helge Langen nr 16 individuelt og bronse i kretsstafett

Helge løp bra i NM, Henrik Aasbø løp sin maraton nr 65 i Hamburg, mens Thomas Holm løp 10 km i London

Helge Langen
Helge Langen
Bilde av STFIK sitt stafettlag: Fv Mats Bjørgum, 18 år fra Strindheim, Joakim Sødal, 16 år (!) fra Kyrksæterøra og Helge
Bilde av STFIK sitt stafettlag: Fv Mats Bjørgum, 18 år fra Strindheim, Joakim Sødal, 16 år (!) fra Kyrksæterøra og Helge

 

NM-terrengløp, kort løype, 3 km, lørdag 14.04.13., Hønefoss
 
Helge Langen løp et godt NM ved å bli nr 16 av de 33 startende. Han kom inn på tida 8,40,8, ca 40 sek bak vinneren Hans Kristian Fløystad, fra Tjalve. Helge disponerte bra, han fikk disse rundetidene: 2,51-2,54-2,55,8. Andrerunden er ca 30m kortere enn første og siste. Helge passerte førsterunden som nr 19, hadde 16. beste tid på andrerunden og 12. beste tid på sisterunden.
 
Helge var stort sett fornøyd med løpet, men kunne ha vært mer aggressiv i starten, for det var litt krevende å passere i den smale traseen. Men da hadde kanskje ikke avslutninga ikke blitt så bra. Man ser av resultatlista at mange fikk det tungt på sisterunden.
 
Fint løpsvær, men ikke helt ideelt underlag, det var delvis is i trassen, så løypa var nok ikke fullt 3 km. Det hadde vært gjort lite med isen da løperne ankom Hønefoss på fredag. Sett ut fra et lokalt perspektiv, tror vi ikke det ville ha blitt mange meter på hver om vi hadde innkalt til dugnad for å gjøre klar en trase til et NM……
 
Her er komplette resultater menn senior:
Her reportasje fra menn senior:
Her er reportasje med link til alle klasser inkl videoklipp:
 
NM-terrengløp, kretsstafett, søndag 15.04.13., Hønefoss
 
Få lag stilte i kretsstafetten, 5 i herreklassen og 2 i dameklassen, og denne stafetten går nok mot sin ende om det ikke tas grep fra forbund/krets hold.
 
Når det er sagt, var det fin innsats av Sør-Trøndelag sine gutter. Vår egen Helge Langen tok seg av ankeretappen. Stafetten består av etapper slik: 2km+4km+2km. Mats Bjørgum fra Strindheim løp inn til en delt 2. plass på første etappen, mens Joakim Sødal fra Kyrksæterøra mistet en plass, men vekslet bare 2 sek bak Vest-Agder. De hadde Erik Udø Pedersen på sisteetappen som hadde beste etappetid av de som løp 2 km. Han vant for øvrig eldste juniorklasse i går.
 
ST sine representanter var svært godt fornøyd med gjennomføringa.
 
De tre beste lagene:
Hordaland 21,38
Vest-Agder 22,03
Sør-Trøndelag 22,16
 
Komplette resultater med etappetider:
 
Her er friidrett.no sin reportasje:
 
Öjendorfer See Marathon, 42.195m, 07.04.13., Hamburg
 
Henrik Aasbø har vært i Hamburg og løpt sin 65. maraton, en maraton som gikk i 11 runder rundt en innsjø i Öjendorfer Park.
 
Henne er ikke helt i støtet for tiden, og følte seg svært tung fra første til siste steg. Men å bryte eksisterer ikke i Hennes vokabular.  Han fullførte på tida 4,49,17 og ble nr 39 av 60 startende.
 
Flott vær, fin maratontemperatur, mellom 3 (start kl 0900) og 9 grader, men noe vind. Underlaget var litt varierende, grus/jord/sand. Samt noen meter is på hver runde. Det er fortsatt tidlig vår også i Hamburg.
 
Newham Classic, 10 km, 14.04.13., London
Thomas Holm har vært på London-tur, og fikk med seg et mosjonsløp. Noe som er riktig betegnelse her, for det er et relativt lavt nivå på de fleste deltagerne.
 
Thomas tok umiddelbart teten og hadde en bra ledelse til ca 6 km. Men han følte at han ”døde” litt, og klarte ikke å følge da han ble passert. Men det ble en klar andreplass på 34,09, ca 30 sek bak vinneren og 30 sek foran sin tvillingbror Martin Blomhoff Holm, som løper for Vidar. Litt uvanlig med start 0930 (norsk tid), men det må trenes på det også, apropos SOL…
 
For Thomas var det ikke noe stort løp, men ”godt å komme i gang”. Thomas deltok i dette løpet også i fjor, da var løypa kortere enn 10 km, denne gang var den nok lengre. Noe som er litt betegnede for arrangementet, ikke topp organisering.  
 
Litt vind, men 15 varmegrader!!
 
Thomas anslo at det var mellom 500 og 600 løpere som stilte til start.
 
Regner med at resultater vil komme her: