Henne løp sin 78. maraton

Henrik Aasbø har deltatt i Løplabbets Påskeharemaraton mellom Ski og Sandvika.

Løplabbet Påskeharemaraton, tirsdag 15.04.14. Ski-Sandvika

 

I romjula løp Henrik Aasbø Løplabbet Ribbemaraton fra Sandvika til Ski. Samme konseptet også nå i påska, bortsett fra at løpsretninga nå var snudd og at løpet nå hadde fått navnet Påskeharemaraton.

 

Dette er et uhøytidelig løp der det er deltagerne sjøl som registrerer tid og det er ingen løypemerking, så man bør være relativt lokalkjent, eller at man avtaler å løpe sammen med noen som er lokalkjent. Hvis man velger korteste veg, skal løypa være minst 42,2 km. Arrangementet blir betraktet av de fleste som en sosial treningstur.

 

Henne fikk en dårlig oppladning til denne maraton, to dager i forkant, på en rolig joggetur, fikk han en «kjenning» i samme legg som satte han ut for en lengre periode i fjor. Start dagen etterpå ville ha vært uaktuelt, men ei bedring til løpsdagen, gjorde at han likevel bestemte seg for å prøve, spesielt ut fra at starten gikk fra hans «hjemmebane», Ski. Kjente smerter i begynnelsen, men ble bedre etter hvert.

 

Det ble en fin påsketur, sol og 10 grader, men litt sur og lei motvind første halvdel.

 

Henne kom inn på 4,54,12, en dryg halvtime bak vanlig tid, men det viktigste var at han kunne bokføre sitt 78. maratonløp.

 

Reportasje kondis:

http://www.kondis.no/40-loep-paaskeharemaraton.5471538-127694.html

Løpets Facebook-side:

https://www.facebook.com/groups/1380433622219547/