Helge og Thomas vant hver sin 5 km

Thomas Holm deltok på 5 km i Canada, mens Helge Langen, Gjermund Hov, Bjørn og Pål Sæther deltok i sesongens siste Vinterkarusell i Trondheim.

Victoria Race, 5 km, søndag 6.03.14, Victoria, BC, Canada

Thomas Holm valgte denne gang et lokalt løp med ikke så altfor hard konkurranse. Fine forhold, lett overskyet og 10-12 grader.

Løypa var småkupert med ei stigning etter 2,5 km. Fram dit hadde Thomas følge av en annen løper, men dro fra der og løp resten av løpet solo. Etter eget utsagn ble han litt «lat» på slutten, og var fornøyd med at tida ble 16,31, 11 sek bak sin bestetid i vinter. 2. mann kom inn på 16,57.

Vinterkarusell løp nr 7, 5 km, tirsdag 08.04.14, Leangen, Strindheim i.l.

Etter at det har vært flott vær i de siste Vinterkarusellene, var løpet i går preget av et «kaldt» regnvær.

Vi stilte med 4 deltagere, Helge Langen, Bjørn og Pål Sæther og Gjermund Hov.

Det dannet seg fort ei tetgruppe på 6-7 løpere. Først etter 4 km gjorde Mats Bjørgum et rykk, bare Helge klarte å følge og på de siste 500m var Helge klart sterkest og vant 7 sek foran Bjørgum. Helge kalte dette for et lureløp, der ingen var særlig dravillig før 4 km var gått. Likevel ble tida såpass god som 15,33, bare 4 sek bak gateløp-persen. Den er imidlertid ikke helt representativ, ettersom hans banepers er på 15,05,0.

Den som var mest fornøyd med løpet av våre, var nok Pål Sæther, som på forrige Vinterkarusell slet med stivhet i hoftene. Etter en måned med behandling og ikke minst med spesiallagede innleggssåler, så fungerte nå hoftene som om de hadde fått nye kulelagre. Til tross for at treninga den siste måneden ikke har gått som planlagt, og et løpsvær som ikke var optimalt, perset han med 20 sek.

85 deltagere, er en del mindre enn i løpet for en måned siden. Da var det 124. Holdt noen seg unna pga regnværet???