Kollen og Tordenskiold 045

5 km-løp i Isfjorden, Ålesund, Canada og Trondheim

Tilfeldighetene gjør at vi i siste uka har hatt deltagere i 4 løp, alle over samme lengde, 5 km. Du kan lese mer om resultatene til Ole Sæterbø, Alf Petter Bøe, Thomas Holm og Pål Sæther her.

Rauma Vinterkarusell løp nr 4, 5 km, onsdag 05.03.14, Isfjorden

Ole Sæterbø sesongdebuterte ved å delta i Rauma Vinterkarusell. Fine løpsforhold, der man løp tur/retur en relativ flat strekning på 2,5km.

Både 5 og 10km-løperne startet samtidig, og det var fire løpere som løp sammen til det gjensto 1 km. Derifra var de 2 og Ole kontrollerte spurten. En tung dag på jobben for Ole, men ei grei gjennomkjøring.

Ole løp samme løypa i fjor 30 sek raskere, men etter kontrollmåling foran årets løp, ble løypa 2-300m lengre. Har det skjedd noen gang at ei løype har blitt lengre etter kontrollmåling?

Ålesund Vinterkarusell løp nr 5, 5 km, lørdag 08.03.14, Ålesund

Alf Petter Bøe vart blant de 48 som deltok i Ålesund sin utgave av vinterkaruseller. 7-8 grader, tur-retur løype med relativ sterk motvind på retur.

Alf Petter har trent bra siden jul etter en lang opptreningsperiode etter skade. Han løp kontrollert og greit inn til 19,16, 1,24 bak vinneren Fredrik Hovdevik fra Åheim.

Reportasje (inkl videolink) og komplette resultater:

Bazan Bay, 5 km, søndag 9.03.14, Sidney, BC, Canada

Thomas Holm hadde før løpet ambisjoner om å løpe under 16 min og forholdende lå til rette for det. Flat, lett trase, bra felt, nesten ingen vind og fin temp, ca 8 grader.

Han følte seg imidlertid stiv og sliten fra morgen av, men ble likevel inspirert av det sterke feltet til å åpne første km på 3,03, noe som straffet seg etterhvert. Det ble derfor et slit inn, og kom inn på 16,21 som tilsvarer i snitt 3,17 pr km. Dermed ble det 20.plass totalt og nr 3 i sin klasse 25-29.

Løpet ble vunnet på sterke 14,12 som skal være ny løyperekord.

Vinterkarusell løp nr 6, 5 km, tirsdag 11.03.14, Leangen, Strindheim i.l.

Nok en gang, etter årstida, fantastiske forhold i Vinterkausellen. Ny løyprekord på 15,12 og totalt 124 deltagere (ny deltagerrekord?).

Vi stilte med en deltager, Pål Sæther. Han kom inn på 17,57, to sek raskere enn i forrige VK, men var likevel ikke fornøyd. Han sliter med stive hofter, og føler at han ikke får flyt i teknikken for tiden.