Ble trent av toppspillere

Søndag var fire av spillerne på Byåsen Elite i Rindalshuset for å trene jentene på 14-årslaget til Rindal IL. Treningsopplegget er en del av Håndballakademiet som Byåsen arrangerer for å inspirere jenter til å fortsette med håndball. 

Håndballakademiet er et samarbeid mellom Byåsen Håndball og Norges Håndballforbund Region Midt-Norge, og formålet er å motivere og inspirere jenter til å spille håndball lengst mulig. Gjennom Håndballakademiet skal trenere og spillere fra Byåsen Håndball Elite være synlige i Sør-Trøndelag håndballkrets, og bidra til å heve statusen til jentehåndball som idrett.

Rindal IL søkte om å få være med på Håndballakademiet med sitt J14-lag, og ble som èn av 10 klubber valgt ut for vårsesongen 2016. I løpet av perioden januar - april skal spillere fra Byåsen Elite lede 3 treninger. 

Søndag 17. januar var Byåsen på plass i Rindalshuset for første gang, og treningen ble ledet av Emilie Hegh Arntzen, Tonje Lerstad, Silje Waade og Moa Høghdal.

Byåsenjentene lot seg imponere over innsatsen til rindalingene.

- De er positive, ivrige og konsentrerte. Det var litt høye skuldre i starten på økta, men når de senket seg ble det riktig så bra. Dette lover godt, sier eliteseriespillerne som ikke var godt kjent med Rindal før søndag. For Hegh Arntzen, Lerstad og Waade var dette første møte med bygda, mens Moa Høgdahl har spilt et par aldersbestemte kamper for Byåsen i Rindalshuset.

rindal lagbilde med byåsen.jpg
 

De fire profilene fra Byåsen mener det er fullt mulig for et lag i distriktene å hevde seg på lik linje som bylagene.

- Det er viktig å få kvalitet på håndballen i distriktene, og få spillerne til å få troen på at du ikke nødvendigvis må til større plasser for å bli en god håndballspiller. Via Håndballakademiet skal vi støtte opp om dette, og ta vare på og motivere unge jenter til å satse på håndballen. 

For Byåsenjentene er det også viktig å besøke klubber for å rekruttere flere "fans", og dermed også få flere publikummere til Trondheim spektrum. 

- Det er ingen som skaper så god stemning på tribunen som barn og ungdom. Det har stor betydning for oss som er på banen, sier jentene som går en tøff og spennende vår i møte.

Tett kampprogram og tøff motstand venter Byåsen i sesonginnspurten. Laget ligger på 3. plass på tabellen med 17 poeng, tre poeng bak Larvik på 2. plass og 4 bak serieleder Tertnes. Neste kamp for Byåsen er borte mot Larvik 24. januar. 

- Det blir steintøft, men slettes ikke umulig. Vi spilte uavgjort mot Larvik på hjemmebane, smiler jentene som har et klart mål om å ta medalje i Grundigligaen.

emilie hegh artzen karen syrstad janne solem røen.jpg
Linn Røen Solem, Emilie Hegh Arntzen og Karen Syrstad. Emilie er datter av tidligere landslagsspiller Hanne Hegh, og var blant annet med damelandslaget til EM i 2014. 

 

 

 

 

byåsen rindal1
byåsen rindal2
byåsen rindal3
byåsen rindal4
byåsen rindal5
byåsen rindal6