P1010279

Reportasjer fra løp uke 10

Reportasjer fra Inov8 Trail-cup (Lars Moholdt), Tordenskioldsløpet (19 RIL-løpere), Bodøgampen løp 3 (Bjørn Vonheim og Jørund Eldevik), 300m på Øya (Anders Boye) og Malvikingen Opp (Kristian Engen Forbord)-

Bildet: Marthe Rødsgaard og Mali Røen Skjermo på Tordenskioldsløpet.

Inov 8 Trail cup, 2. løp, 6,1km, tirsdag 08.05.18., Toivo

Lars Moholdt deltok i sitt andre terrengløp ei stor uke. Lars kommenter: «6,1 svært kuperte og tekniske kilometer. Bestemte meg for å være offensiv fra start, selv om jeg visste at det etter all sannsynlighet ville straffe seg med den skrøpelige formen jeg er i nå. Pulsklokka sa også tidlig i fra om at dette ikke kunne holde så lenge. De siste 3km ble veldig tunge, men sprekken ble heldigvis mildere enn fryktet.”

Lars løp på 26,27 og ble nr 6 av 50 herreløpere. Han var 54 sek bak 2. plassen, mens førstemann slo andremann med 1,42!

Tordenskioldløpet, 5 & 10 km, tirsdag 08.05.18., Trondheim

Vi stilte med 19 deltagere i årets Tordenskioldløp mot 7 i fjor. Fantastisk vær, rundt 20 grader og klart, kanskje noe varmt for de som løp 10 km. Løpet går på Lade, og Lade målestasjon satte historisk varmerekord for mai denne kvelden/natta: https://www.adressa.no/vaeret/2018/05/09/Trondheim-satte-varmerekord-i-natt-16662817.ece .1.007 deltagere «nøt» det fine været. Tordenskioldsløpet er det klart største 5/10km-løpet i Midt-Norge

Jo Svinsås best av våre, perset for andre gang på 5 km på kort tid, løp nå på 16,53 i ei tyngre løype enn i Trønderjogg da han løp på 17,13,6. For øvrig res, se tabell nedenfor.

RIL-faktabox (NB; de som har sett tidene fra Tordenskioldsløpet på vår Facebookside, vil se at tidene har forbedret seg. Årsak, plunder med startpistolen, førte til at skuddet gikk 7 sek etter at klokka ble startet). Se vår Facebookside for bilder fra løpet: https://www.facebook.com/rindalilfriidrett/

19

Tot= 169 +20 under 11 år uten plassiffer.

Totalt 452 løp 5 km og 555 deltok på 10 km, til sammen 1.007 deltagere.

«300m-stevne», tirsdag, 08.05.18, Trondheim Stadion

Anders Boye prøvde seg på den uortodokse distansen 300m på Øya i kveld. Han løp på 38,97, og vant sitt heat, mens spesialisten som vant hele stevnet brukte 34,40. Ikke avskrekkende diff. Har ikke funnet noen resultatliste ennå.

Bodøgampen, løp nr 3 (Bautaløpet), 3,7 km, onsdag 09.05. 18, Bodø

Bjørn Vonheim og Jørund Eldevik har deltatt i ny «Gamp», sammen med 309 deltagere i 17-18 grader, fint vær i ei småkupert løype.

Bjørn løp på 13,27 og ble 17 totalt og nr 3 i sin klasse 50-59 år, mens Jørund brukte 15,04 og ble nr 53 totalt, men vant sin klasse 60-69 år.

Malvikingen Opp, 5,95 km, søndag 13.05.18., Malvik

Dette motbakkeløpet starter nede ved sjøen på Vikhammerløkka og har målgang på Solemsvåttan 423 moh. Løypa starter med litt asfalt og grus relativt flatt, mens de 3 siste km går i bratt skogsterreng. Fint vær og «føre», men tidene fra tidligere år kan ikke helt sammenlignes med tidligere år, da løypa var litt lengre i starten.

Kristian Engen Forbord var helt overlegen og hadde ikke føling med konkurrentene. Han hadde i alle fall sjøl en god følelse for at det var ei bra gjennomføring. Han kom inn på 27,11 og var 1,40 foran Sindre Johannessen på andreplass.

Vår andre deltager, Jo Svinsås, kom inn på 29,38, og ble nr 6 totalt, men vant juniorklassen.